CFO Survey Danmark - Q1 2017

Digitalisering af finansfunktionen

Dygtige CFO’er driver digitaliseringen
De dygtigste CFO’er går en spændende fremtid i møde. En fremtid, hvor rollen som leder af finansfunktionen stadig bliver mere afgørende for virksomhedens velbefindende.

Deloitte har taget temperaturen på den danske finansfunktion anno 2017. Her har 140 danske CFO’ers givet deres holdninger til og viden om digitalisering, og indsigterne og de gode råd er samlet i denne temperaturmåling, der giver nye perspektiver på CFO’ernes digitale ståsted, herunder hvor digitalt parate de er, og hvilke udfordringer, de står over for.

Den digitale temperatur
Der tegner sig et klart billede af, at digitalisering er en topprioritet hos de danske CFO’er. Alligevel har blot halvdelen udarbejdet en digitaliseringsstrategi. Kun få af de adspurgte CFO’er er i gang med eller overvejer at implementere digitale teknologier, der kan gøre en markant forskel for finansfunktionen som softwarerobotter, kunstig intelligens og avancerede analyseværktøjer.

De to danske CFO’er, Peter Bang fra Velux og førnævnte Bo Foged fra ATP, har begge formået at udvikle og digitalisere deres finansfunktion. Begge deler gavmildt deres erfaringer fra tiden ved roret i nogle af landets største virksomheder. Og der er god inspiration at hente hos dem, der går forrest.

Danmark deltager for første år i det Europæiske CFO Survey, der, adspørger CFO’er på tværs af 19 lande i EMEA om deres holdning til de finansielle udsigter, usikkerhed, risikobillede, geopolitiske forandringer etc.

Download den danske temperaturmåling samt det europæiske CFO Survey og få mere indsigt i de danske CFOers holdning til fremtiden.

God læselyst.

Kim Hendil Tegner,
Partner, CFO Services


Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte deloittedkinfo@deloitte.dk.
Download CFO Survey